За разнообразие! Опознай Рила, за да я обикнеш! А тя е на „една крачка разстояние от Горни Окол. За здравите и силните предлагам един атрактивен екстремен маршрут до вр.Мусала, който аз съм го правил поне 5 пъти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Много тот вас са ходили, ще ходят или мечтаят да покорят най – големият връх на българия – Мусала -2925м. Традиционният т.н. „кашкавалски маршрут“ е: Боровец, кабинков лифт , вр. „Ястребец“, х. Мусала и вр . Мусала и обратно по силно утъпкан път.
Маршрута , който предлагам е: След слизане от лифта следват: върховете „Маркуджик 1,2,3, „Алеко“, „Безименен“- „МУСАЛА“. Обратно може по горепосоченият маршрут, но може и по следния: в източна посока – вр. „Малка Мусала“/ бивш „Г. Димитров“, „Иречек“ , „Сфинкса“ , Горното мусаленско езеро, хижа „Мусала“ и обратно. Маршрута е чудесен, но е само за добре подготвени туристи. За ваша информация последния път, който минах този маршрут беше преди 2 год., когато бях само на 68 години. Желая успех на ентусиастите, но никога не забравяйте, че планината е много по силна от вас и винаги крие изненади!
Снимката, която ви предлагам дава пълна картина на този маршрут като я уголемите.

Вашият коментар

NextGEN Public Uploader by WebDevStudios